Всички рецепти в сайта са на база RSS канали.

ХЛЕБНИ ПИТКИ

ХЛЕБНИ ПИТКИ

В дълбока купа слагам брашното като малко отделям за месене изсипвам маята от пакетчето , захарта , солта , олиото и топлата вода.


Попарник / Poparnik


Започваме като в леко хладката вода разтваряме захарта и маята. Прибавяме 4-5 с.л. брашно и разбъркваме всичко на каша.

Бърза плодова пита по Живот от нулата

Бърза плодова пита по Живот от нулата

Размекнатото масло се поставя в купа с брашното, яйцето, захарта, щипката сол и размачква, докато маслените трохи се съберат на тесто.

КРЪСТОВА ПИТА КРЪСТАШКА

КРЪСТОВА ПИТА КРЪСТАШКА

Към пресятото брашно добавяме погасената сода в оцета,солта и захарта.разбърквайки с дървена лъжица добавяме и водата докато получим меко не лепнещо тесто.

Пита Симка

Пита Симка

Омесвам до гладко тесто - да не е нито твърдо, нито меко.Престоява 10-тина минути.Разделям на части, оформям на топки и веднага оформям питката.

Богородична питка

Богородична питка

Брашното се пресява, прави се калденче и в него се поставят всички изброени продукти. Замесва се меко тесто. Поставя се в купа, намазва с олио и се покрива със стреч фолио.

Погача на възелчета

Погача на възелчета

В половината от топлото прясно мляко добавете мая, захар и брашно.Оставете да шупне.В другата половина от прясното мляко добавете яйца,олио, кисело мляко, ракия.

Питка крънч

Питка крънч

Брашното се пресява, прави се кладенче и в него се поставят топлото прясно мляко, киселото мляко, маята, олиото, солта, захарта и яйцето + белтъка.

ПОСТНА ПОГАЧА

ПОСТНА ПОГАЧА

В голяма купа изсипах течните продукти и втасалата мая,и разбърках.Постепенно прибавих пресятото брашно и солта, като бърках с лъжица.

ПИТКА КЪДРАВЕЛКА

ПИТКА КЪДРАВЕЛКА

Брашното пресято изсипвам в дълбока купа.
Правя кладенче и слагам всички останали продукти.
Маята ако е жива я начупвам на ситно в брашното ,ако е суха направо я изсипвам в него.


Реклама
  • Нови рецепти

FaceBook FanBox