Всички рецепти в сайта са на база RSS канали.

Сладко от портокали с канела

Сладко от портокали с канела

С белачката за картофи обелете само оранжевата част на 3 от портокалите. Обелете и почистете от бялата ципа плодовете.


Конфитюр от люти чушки

Конфитюр от люти чушки

Чушлетата се измиват и се почистват от семките(желателно е тази операция да се извършва с ръкавици) и се нарязват на едро, лукът и чесънът също се нарязват на едри парчета.

Сладко от цитрусови плодове

Сладко от цитрусови плодове

Измийте целите плодове с течаща студена вода, като ги търкате с кухненска гъба около 5 мин. След това с навлажнена със ракия /чист спирт/ кухненска хартия избършете внимателно навсякъде кората им.

СЛАДКО ОТ ЯГОДИ

СЛАДКО ОТ ЯГОДИ

Почистете ягодите от дръжките и ги измийте.Ако са много едри може да ги нарежете на по-малки парчета.Аз обикновено ги оставям цели.

Сладко от смокини

Сладко от смокини

Смокините се почистват от дръжките и се измиват. Приготвя се захарен сироп от захарта и 300 мл вода.

Сладко от праскови

Сладко от праскови

Прасковите се почистват от костилките и ако желаете можете да ги обелите. По лесния начин за това е да потопите плодовете във вряща вода, след това веднага се охлаждат в студена вода и кожата им се отстранява много лесно.

СЛАДКО ОТ БЕЛИ ЧЕРНИЦИ С КАНЕЛА

СЛАДКО ОТ БЕЛИ ЧЕРНИЦИ С КАНЕЛА

Черниците се измиват под студена вода, като преди това е добре да се прегледат за буболечки, като най-често в тях се крият щипалки. Измитите и отцедени черници се поставят в тенджерка или тавичка заедно със захарта и канелените пръчки, според избора ви дали ще ги варите или печете.

Сладко от череши

Сладко от череши

Черешите се почистват от костилките.Слагат се в дълбока тенджера.Насипват се със захарта и се добавя водата.Тенджерата се слага на котлона.

Реклама
  • Нови рецепти

FaceBook FanBox